Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες courier άνω των 80 €
*Ισχύει για μικρά αντικείμενα βάρους μέχρι 5kgr ή αντίστοιχου όγκου, το κόστος της αντικαταβολής επιβαρύνει τον πελάτη
*Για παραγγελίες εξωτερικού, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.
menu

Η Ιστορία μας

Η Μελισσοκομική Αθηνών ξεκίνησε το ταξίδι της στον τομέα της μελισσοκομίας πριν από 23 χρόνια. Ο ιδρυτής της, Γεώργιος Γκρίτζαλης, εμπνεύστηκε τη δημιουργία της ακολουθώντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση στη μελισσοκομία αλλά και τη βαθιά αγάπη του για τη μέλισσα και τα υψηλής διαθρεπτικής αξίας προϊόντα που προσφέρει στον άνθρωπο. Η εταιρεία εξειδικεύεται στο εμπόριο μελισσοκομικού εξοπλισμού, εργαλείων και μηχανημάτων, στην επεξεργασία εφοδίων που ενισχύουν τη διατροφή και την επιβίωση της μέλισσας, καθώς και στη μεταποίηση και την παραγωγή αναλώσιμων μελισσοκομικών προϊόντων. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους μελισσοκόμους παραγωγούς και στους λάτρεις του μελιού μια πλούσια ποικιλία από προϊόντα άριστης ποιότητας που διευκολύνουν το καθημερινό έργο τους και παράλληλα οδηγούν στην εκλεκτή παραγωγή μελιού, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον των μελισσών.

Η Μελισσοκομική Αθηνών εδραιώθηκε ταχύτατα στην ελληνική αγορά. Εδώ και 23 χρόνια η εταιρεία διαγράφει θεαματική ανοδική πορεία, έχοντας καταξιωθεί στη μελισσοκομική κοινότητα ως κορυφαία ελληνική εταιρεία, με υψηλών προδιαγραφών καινοτόμα προϊόντα και βαθιά επιστημονική τεχνογνωσία και κατάρτιση. Το 2022 αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην κατασκευή νέας, υπερσύγχρονης μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας μελιού, με στόχο να εισέλθουμε δυναμικά σε έναν νέο τομέα για αναδείξουμε και να προβάλλουμε ολοκληρωμένα τη μοναδικότητα των ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Την ίδια αγάπη για τον κόσμο της μελισσοκομίας κληρονόμησε από τον Γεώργιο Γκρίτζαλη και η επόμενη γενιά. Από το 2014, την ηγεσία της εταιρείας έχουν αναλάβει οι γιοι του, ο Αλέξανδρος και ο Μιχάλης Γκρίτζαλης, των οποίων η εμπειρία, η εξειδικευμένη εκπαίδευση και το ευρύ πνεύμα έδωσε νέα πνοή και σύγχρονη διάσταση στη δραστηριότητα της εταιρείας

melisokimiki
"Ο ιδρυτής μας στα μελίσσια του. Ταΰγετος, 1988"
melisokimiki

Η Υπεροχή μας

Η επικερδής εμπορική δραστηριότητα της Μελισσοκομικής Αθηνών όλα αυτά τα χρόνια έδωσε δυναμική ώθηση για να προχωρήσουμε στην κατασκευή μονάδας παραγωγής υψηλών προδιαγραφών και την εγκατάσταση εξοπλισμού τεχνολογίας αιχμής. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία 2 έτη, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και στην αυτοματοποίηση της παραγωγής με ρομποτικά συστήματα.

Οι ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις μας, που αποτελούν την έδρα μας και περιλαμβάνουν την παραγωγή των μελισσοκομικών ειδών και των προϊόντων, βρίσκονται στο Σχηματάρι Βοιωτίας και καλύπτουν συνολική έκταση 8.500 τ.μ. Παράλληλα, ιδρύσαμε υποκαταστήματα στον Άγιο Δημήτριο , στη Νέα Χαλκηδόνα και από το 2010 επεκταθήκαμε με 6 ακόμη υποκαταστήματα στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, στο Σχηματάρι, στη Λαμία, στην Καβάλα και στις Σέρρες. Πλέον, τα προϊόντα μας βρίσκονται σε 180 σημεία στην Ελλάδα, ενώ εξάγουμε ήδη σε 14 χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο δυναμικής εξωστρέφειας, η εταιρεία έχει εστιάσει στη δραστηριοποίησή της στο εξωτερικό, με την κατασκευή νέας, ιδιόκτητης υπερσύγχρονης μονάδας στη Σερβία, συνολικής έκτασης 4.500 τ.μ., η οποία ολοκληρώθηκε το 2020.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Μελισσοκομικής Αθηνών είναι ότι όλα τα διατροφικά προϊόντα της μέλισσας και οι κηρήθρες παράγονται εξαρχής εντός των εγκαταστάσεων. Οι πρώτες ύλες ελέγχονται στο χημικό μας εργαστήριο και επιθεωρούνται σε κάθε στάδιο, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας να παραλαμβάνουν ένα άριστης ποιότητας τελικό προϊόν.

melisokimikimelisokimiki melisokimiki

Η Τεχνογνωσία μας

Η αξιοπιστία της Μελισσοκομικής Αθηνών στηρίζεται στην αδιάκοπη παρακολούθηση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων, στη διαρκή αναβάθμιση του εξοπλισμού και στην εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού μας, με στόχο τη σταθερή αύξηση της παραγωγικότητας και τη διασφάλιση της ποιότητα των προϊόντων μας.

Διαθέτουμε πιστοποιητικό συστήματος HACCP για τη διεθνώς αναγνωρισμένη κηρύθρα που παράγει η εταιρεία μας και όλα τα μελισσοκομικά προϊόντα έχουν ενταχθεί στο Διεθνές Πρότυπο Ποιότητας ISO:22000 (Tüv Nord Group), που πιστοποιεί την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων και των ζωοτροφών ολόκληρης της τροφικής αλυσίδας. Το ίδιο αυστηρό πλαίσιο εφαρμόζεται σε όλους τους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης των προϊόντων μας εντός των εγκαταστάσεών μας.

Τέλος, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου της μέλισσας για τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας και ως υποστηρικτές μεθόδων που δεν διαταράσσουν τη φύση και το περιβάλλον μας, αποκτήσαμε την κρίσιμη πιστοποίηση GMO free certificate, η οποία, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό, χορηγείται σε τρόφιμα ή ζωοτροφές που δεν περιέχουν Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς.

melisokimiki

    Το όραμα μας

    Πριν από 23 χρόνια ο Γεώργιος Γκρίτζαλης οραματίστηκε να ικανοποιήσει μια σημαντική ανάγκη της μελισσοκομικής κοινότητας, στην οποία ανήκε και ο ίδιος. Με απόλυτη γνώση των αναγκών του μελισσοκομικού έργου και με αληθινή αγάπη για το βασίλειο των μελισσών, το όραμά του μετουσιώθηκε έμπρακτα στη Μελισσοκομική Αθηνών.

    Όλα αυτά τα χρόνια, το όραμα της εταιρείας ήταν και εξακολουθεί να είναι η ουσιαστική βοήθεια και η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας προϊόντων της μελισσοκομίας μέσα από την πλούσια ποικιλία μελισσοτροφών και κηρηθρών εξαιρετικής ποιότητας καθώς και εξοπλισμού και μηχανημάτων άριστης κατασκευής.

    Είμαστε υπερήφανοι που η Μελισσοκομική Αθηνών έχει καταγραφεί στη συνείδηση των Ελλήνων μελισσοκόμων ως εταιρεία με κορυφαία αξιοπιστία, έναν τίτλο που κατακτήσαμε με εντατική προσπάθεια και βαθιά γνώση γι’ αυτό που προσφέρουμε. Επιθυμία μας είναι αυτή η προσπάθεια, με τη δική σας αγάπη, να συνεχιστεί σε κάθε σημείο της Ελλάδας όπου πετάει μέλισσα στον ουρανό, να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και τα προϊόντα μας να εξακολουθούν να συνεισφέρουν στην επιβίωση των μελισσών και στην άνθιση της μελισσοκομίας σε ολόκληρο τον κόσμο.